ایران و ترکیه روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی زیادی با یکدیگر دارند و به همین دلیل هر ساله هزاران نفر به این کشور برای تحصیل، کار و تفریح مسافرت میکنند. این مساله سبب شده تا افراد زیادی آموزش زبان ترکیه را در اولویت قرار دهند. از آنجایی که یادگیری یک زبان جدید نیاز به زمان و تلاش دارد، اولین سوالی که زبان آموزان با آن مواجه میشوند این است که چقدر طور میکشد تا زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم؟ همچنین عدهای با این سوال مواجه میشوند که آیا یادگیری این زبان ساده است یا سخت؟ برای پاسخ به این سوالات تصمیم داریم در این نوشته به آموزش ترکی استانبولی بپردازیم. علاوه بر آن، منابع معتبری نیز برای آموزش کامل زبان ترکی استانبولی به فارسی معرفی میکنیم تا در سریعترین زمان ممکن بتوانید به مکالمات روزمره مسلط شوید. پس تا انتها همراه ما باشید.
هدفتان از یادگیری زبان ترکی استانبولی چیست؟
مهمترین سوالی که در آموزش ترکی استانبولی باید از خودتان بپرسید، این است که چرا میخواهید این زبان را یاد بگیرید؟ اگر هدفتان را به صورت دقیق مشخص کنید، در زمان سریعتری به این زبان مسلط خواهید شد. هر شخص اهداف خاصی را دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تحصیل
- مهاجرت
- برقراری ارتباط تجاری
- سفر
- آشنایی با فرهنگ و تاریخ ترکیه
بنابراین قبل از هر کاری هدفتان را به صورت دقیق مشخص کنید. بعد از آن باید به سراغ برنامهریزی بروید. برنامهای که برای یادگیری تعیین میکنید، نباید خیلی سنگین و نه خیلی سبک باشد. در ابتدای کار بهتر است از روزی نیم الی یک ساعت شروع کرده و کم کم زمان آن را افزایش دهید. مهمترین مساله، استمرار و تمرین مداوم است. حتی اگر نیم ساعت برای شما زیاد است، میتوانید آن را به دو بخش 15 دقیقهای تقسیم کنید.
مراحل آموزش ترکی استانبولی
برای آموزش جامع زبان ترکی استانبولی یک سری مراحل وجود دارد که باید قدم به قدم آنها را طی کنید.
1. آشنایی با آلفبای ترکی و نحوه تلفظ حروف
اولین قدم برای یادگیری زبان ترکی استانبولی، آشنایی با حروف الفبا و نحوه تلفظ آنها است. در حال حاضر، ترکیه از حروف آلفبای لاتینی برای نوشتار استفاده میکند. البته تا قبل از آتاتورک، ترکیه از الفبای فارسی استفاده میکرد. آلفبای زبان ترکی استانبولی 29 حرف دارد که شامل 21 صامت و 8 مصوت است. سه حرف w، q و x در حروف ترکی نیستند و باید به جای آنها با تلفظ حروف ç، ğ، İ، ö، ş و ü آشنا بشید. به طور مثال حرف ç به صورت ch انگلیسی (چ) تلفظ میشود.
در حالت کلی تلفظ حروف ترکی خیلی سخت نیست و به راحتی میتوانید آن را یاد بگیرید. همچنین در این زبان، هر حرف یک صدا دارد و صامت دوتایی مثل sh و ch وجود ندارد.
2. یادگیری لغات پرکاربرد و عبارات روزمره تركي
قدم بعدی در آموزش ترکی استانبولی، آشنایی با لغات، اعداد و عبارات روزمره است. برای قوی شدن در مکالمه زبان حتما باید عبارتهای روزمره را یاد گرفته و با تکرار، آنها را به خاطر بسپارید. البته در ابتدای کار باید با یادگیری کلمات سادهای مثل سلام و احوالپرسی، شروع کنید. بعد از آن میتوانید کم کم عبارات سخت و پیچیده را نیز یاد بگیرید.
شاید با خودتان بگویید، یادگیری لغات پرکاربرد یا عبارات روزمره چرا مهم است؟ در پاسخ باید گفت، هر چقدر مکالمه زبان را زودتر شروع کنید، انگیزهتان برای یادگیری بیشتر خواهد شد. از طرفی، میتوانید در برخی از موقعیتها خودتان ارتباط بگیرید.
3. آشنایی با گرامر زبان ترکی استانبولی
بعد از یادگیری حروف و عبارات پرکاربرد، در مرحله بعدی بهتر است با قواعد و دستور زبان ترکی نیز آشنا شوید. دستور زبان ترکی استانبولی به صورت قاعدهمند است و در مدت زمان کوتاهی میتوانید آن را یاد بگیرید. در گرامر این زبان خیلی کم با استثناها روبهرو میشوید. همچنین در صرف افعال، جنسیت و حرف تعریف وجود ندارد. مهمترین گام در گرامر زبان ترکی استانبولی، آشنایی با زمان افعال و صرف آن به اول شخص، دو شخص، سوم شخص و جمع است.
4. با زبان ترکی انس بگیرید!
در این مرحله از آموزش ترکی استانبولی باید خودتان را در معرض این زبان قرار دهید. برخی از کارهایی که میتوانید انجام دهید عبارتند از:
- گوش دادن به آهنگهای ترکی : آموزش زبان ترکی استانبولی صوتی، یکی از جذابترین روشها به شمار میرود. چرا که با گوش دادن به آهنگ، هم حس و حال خوبی پیدا میکنید و هم باعث تقویت مهارت شنیداری و تلفظ حروف میشود. البته به جز آهنگ میتوانید به پادکستهای ترکی نیز گوش دهید.
- مطالعه کتابهای چاپی یا الکترونیکی
- دنبال کردن اخبار
- عضو شدن در شبکههای اجتماعی و گروههای ترکی زبان
- صحبت کردن با افراد ترکی زبان
کتاب آموزش ترکی استانبولی
در این بخش از آموزش ترکی استانبولی، قصد داریم چند کتاب آموزشی را معرفی کنیم. این کتابها به شما کمک میکنند تا در مدت زمان کوتاهی به زبان ترکی مسلط شوید.
- کتاب Hitit یا Yeni Hitit
- کتاب THE ROUGH GUIDE PHRASEBOOK – Turkish
- کتاب Istanbul
- کتاب Yedi Iklim
- کتاب Turkish Short Stories for beginners
- کتاب Türkçe okuyorum
- کتاب Yabancı Dilim Türkçe
- کتاب Turkish phrasebook and dictionary
- کتاب TÜRKİYE’Yİ GEZİYORUM
توصیه میکنیم افرادی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند و افرادی که میخواهید به زبان مستر ترکی تبدیل شوند، حتما کتابهای معرفی شده در بالا را بخوانند.
اگر به نسخه چاپی این کتابها دسترسی نداشتید، امکان دانلود آنها به صورت PDF نیز وجود دارد.
نرم افزار آموزش ترکی استانبولی
یکی از بهترین راهها برای یادگیری ترکی استانبولی، استفاده از اپلیکیشنها است. با کمک این نرم افزارها میتوانید در هر زمان و مکانی به یادگیری پرداخته و خیلی سریع مکالمه را یاد بگیرید. در حال حاضر نرم افزار آموزش ترکی استانبولی زیادی وجود دارد که از بهترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- Babbel
- Italki
- Mondly
- Busuu
- Pimsleur
- Innovative Language 101 – TurkishClass 101
- Duolingo
- Memrise
- Drops
- Ling
- Preply
در واقع بهترین منبع آموزش زبان ترکی استانبولی رایگان، نرم افزارها هستند. تنها کافی است هر روز وقت مشخصی را برای یادگیری زبان ترکی اختصاص دهید. از آنجایی که اپلیکیشنها همیشه همراه شما هستند، میتوانید در مترو، تاکسی یا جاهایی که وقتتان هدر میرود، زبان یاد بگیرید.
آموزش ترکی استانبولی به صورت تخصصی
یادگیری زبانهای خارجی همواره یک سری دغدغه و چالش برای افراد ایجاد میکند. در مکتب خونه با بررسی این دغدغهها و مشکلات افراد، دورههای آموزشی را طراحی کردیم تا همه این چالشها را پوشش دهد. پکیج آموزش زبان ترکی استانبولی مکتب خونه طوری طراحی شده تا در سریعترین زمان ممکن به ترکی استانبولی مسلط شوید. این دورهها فقط به تماشای یک فیلم اکتفا نمیکند، بلکه شما در یک محیط آموزشی شبیه به کلاس، مطالب مختلف را یاد گرفته و آن با تمرینهای متنوع و جذاب مثل فیلم و موزیک تثبیت میکنید. همچنین مدرس دوره نیز برای رفع اشکالات در دسترس است. چنانچه قصد شرکت در این دورهها را دارید، برای دریافت آموزش زبان ترکی استانبولی اینجا کلیک کنید.
در آموزش ترکی استانبولی مباحث مختلفی مطرح میشود که ازجمله آنها میتوان به آموزش گرامر، عبارات پرکاربرد و مکالمات روزمره اشاره کرد. همچنین شما به همه مهارتهای خواندن، نوشتن، شنیداری و گفتاری مسلط خواهید شد.
پایان ریپورتاژ آگهی/